Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Elfogadom
Termékek Menü

Ingyenes gyakorlatok

Új vagy még a meditáció világában, de nagyon kíváncsi vagy, hogy milyen egy relaxáló, pihentető hanganyag? Érdekel egy technika, amivel rövid idő alatt új lendületet vehetsz, akár napközben is? Próbáld ki kötöttségek nélkül, hogy mi mindenre képes az elméd. Hallgasd meg ezeket a felvételeket és ismerkedj meg a meditáció gyógyító, segítő erejével.

 
Alap lazítógyakorlat - a meditáció mestereitől

 

 
Úgy érzed, hogy fogytán az erőd, de még nincs vége a napnak? Próbáld ki ezt a mesteri lazítógyakorlatot. 
 

Ha napközben egy kis pihenésre vágysz, szeretnél egy kicsit lazítani, sok feladat vár még rád, de úgy érzed, nem tudsz haladni, ez a gyakorlat pont Neked szól. A napközben tartott szünet, amit pihenésre fordítasz meghozza a gyümölcsét. Azok, akik rendszeresen beiktatnak munka közben lazító, meditációs gyakorlatokat, arról számolnak be, hogy a pihenőidő után figyelmesebbek, kreatívabbak, hatékonyabbak, és ez csak pár felsorolt változás a teljesség igénye nélkül. Bizonyos kultúrákban még ma is él a szieszta fogalma, és aktívan gyakorolják is a mindennapokban. Érdemes Neked is kipróbálnod, ha tapasztaltad már az egy helyben toporgás érzését. Jutalmazd meg magad, engedd meg az agyadnak, hogy pihenőt tarthasson, hidd el, megérdemli. Meglátod, olyan érzés lesz, mintha valaki megtalálta volna rajtad az újraindító gombot, és ez mind csak a Te érdemed lesz.

Ha szeretnél igazán ellazulni és megismerni a mélyebb tudatállapotokat, akkor első lépésként ez a meditáció kitűnő lesz számodra. A gyakorlat alatt megismerheted sok, a meditálunk.hu oldalon letölthető vezetett meditáció ellazító technikáját. Így megtapasztalhatod, mennyire könnyen és hatékonyan lazít el és visz egy olyan tudatállapotba, ahonnan elkezdődhet az igazi meditációs munka. A meditáció az ellazulás után még enged egy ideig időzni ebben a laza, nyugodt és nagyon egészséges állapotban, majd biztonságosan hoz vissza a normál hétköznapi tudatállapotba. 

Ha először csak az ingyenes hanganyagot szeretnéd meghallgatni, kattints ide.

Ha az online hallgatás helyett a letöltést preferálod, kattints ide.

Időtartam: 14 perc


Gyógyító, frissítő masszázs bármikor

 

Fizikailag és szellemileg egyaránt frissítő gyakorlat, ami megszünteti a fáradságot. Nyugtatja és tisztítja az elmét, ha szeretnéd, akár naponta többször is használhatod. Élvezd, amikor csak szeretnéd! Próbáld ki ezt a gyakorlatot.

 

Képzeld el azt az érzést, amikor egy frissítő, pezsdítő masszázs után újult energiával kilépsz az utcára. Megvan? Ha Te is élvezed a teljes testmasszázst, de nem tudsz olyan gyakran eljutni a masszőrhöz, amikor csak szeretnél, próbáld ki ezt a gyakorlatot.

„Ennek a meditációnak az a célja, hogy bárhol, bármilyen körülmények között átélhess egy lélekgyógyító, frissítő masszázst.  Szeretném, ha tudnád, hogy ez egy játék – nagyon szemléletes játék – de annál nem több és a célja az, hogy a vezetett meditáció erejét bemutatva felfrissítsen. Ez a meditáció csupán előszobája tehát a komolyabb gyakorlatoknak.”

Így indul a meditáció szövege és egészen biztosan nem fogsz csalódni, ha egy kis pihenésre, stresszoldásra, kikapcsolódásra vágysz.

Amikor feszültnek és idegesnek érzed magad, az izmaid valóban feszülnek és ez is hozzájárul, hogy tovább érezd magad feszültnek. Egy jó masszázs ellazítja az izmaidat és kitisztítja az elmédet. Ezzel a gyakorlattal egyszerre törődhetünk magunkkal kívül és belül, és át tudjuk élni a masszázs érzését anélkül, hogy időpontot kelljen kérned egy szakemberhez.

Próbáld ki Te is, hogy milyen érzés, amikor a gondolataid erejével tudsz új lendületet venni a nap folyamán. Figyelj oda magadra, hiszen egy kis lazítás mindenkinek jár.

Ha először csak az ingyenes hanganyagot szeretnéd meghallgatni, kattints ide.

Ha az online hallgatás helyett a letöltést preferálod, kattints ide.

Időtartam: 22 perc